Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Hyvinvointia ilman hyvinvointikeskusta

Päätös luopua hyvinvointikeskuksen rakentamisesta ei estä hyviä tuloksia tuottanutta suunnitelmallista työtä pihtiputaalaisten fyysisen kunnon kohottamiseksi ja henkisen hyvinvoinnin kartuttamiseksi.

Keskusta puoltaneet sinänsä painavat perustelut katsottiin taloudellisiin uhrauksiin nähden liian kevyiksi.

Rakentaminen olisi maksanut yli kolme miljoonaa euroa ja vuosittaisten käyttö- ja ylläpitokustannusten arvioitiin ylittävän kaksisataatuhatta euroa.

Toistaiseksi kuopattua hyvinvointikeskusta ryhdyttiin suunnittelemaan kunto- ja tanssisalin ympärille. Kunnanhallitus kuitenkin katsoi, ettei keskus toisi paikkakunnalle erityistä palvelulisää.

Mitä jos heti alussa olisi lähdetty liikkeelle kaivatusta terapia-altaasta? Vesikuntoutus on todettu tehokkaaksi, mutta sitä saadakseen on matkustettava vähintään Viitasaarelle.

Tulevaisuus on silti valoisa. Ohjattuun liikuntaan ja muihin harrastuksiin löytyy tilaa kolmen toimivan koulukiinteistön liikuntasaleista ja luokista sekä monipuolisista ulkoliikuntapaikoista. Käyttöön ovat tarjolla maksutta tai nimellisin korvauksin myös urheiluseurojen ja yhdistysten kapenevin hartioin ylläpitämät Jukola, Työväentalo, Harjulinna, Mäntypirtti ja Kaitala.

Muistetaan myös lähiluonto polkuineen, järvineen ja tiestöineen. Se on kuin luotu kuntoiluun ja yhdessäoloon.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>