Uutiset Juha Kivinen

Konehuolto Pasanen lähti heti rohkeasti rakentamaan

Pihtiputaalla valmistuu Nelostien varrelle toinenkin uusi rakennus hiljattain käyttöön otetun Niemenharjun matkailukeskuksen lisäksi. Vastapäätä Niemenharjua tien toisella puolella alkaa olla viittä vaille valmiina Konehuolto Pasanen Oy:n lähes 400 neliömetrin korjaamohalli.

Konehuolto Pasanen ei turhia aikaillut laajennusaikeissaan. Yritys alkoi toimia vasta viime vuoden keväällä Ajokonekorjaamon rakennuksessa samalla Rupon teollisuusalueella, jonne myös uusi korjaamohalli on rakennettu.

— Totta kai rakentaminen vaati rohkeutta. Onhan tämä aika kova repäisy, mutta toisaalta myös sijoitus itseä ja työssä jaksamista varten, kun on paremmat ja mukavammat tilat. Kyllä tähän puolen miljoonan hintalappu taitaa tulla, mutta se on maksettavissa. Peilaan sitä siihen, että ostavathan ihmiset kolmensadan tonnin talojakin tuosta vaan, tuumaa yrittäjä Janne Pasanen.

Konehuolto Pasasta työllistää selvästi eniten metsäkonevalmistaja Ponssen sopimushuolto.

— Kyllä Ponsseltakin tuli viestiä, että oman rakennuksen saaminen oli hyvä juttu. Ponsse vie varmaan 70 prosenttia työstä. Mutta tiedä vaikka se kehittyisi toiseen suuntaan näiden tilojen myötä. Kyllä me yritämme huoltaa muutakin raskasta kalustoa. Pikkuhiljaa on alkanut tulemaan puheluita myös kuorma-autojen ja nostureiden hydrauliikkapuolelta.

Janne Pasanen kertoo töiden onnistuvan jatkossa ihan eri tavalla, kun rakennus on tehty nimenomaan metsäkoneiden korjaamista varten.

— Uudet tilat ovat paljon tarkoituksenmukaisemmat kuin nuo liian vanhat ja pienet tilat. Siellä ei ole pystynyt pitämään varaosia järjestyksessä, ja onhan täällä paljon valoisampaa tehdä. On lattialämmitys ja ilmanlaatu paljon parempi.

Halliin mahtuu suurempikin kone, sillä koukku roikkuu katossa melkein kuudessa metrissä.

— Siltanosturi on tuplasti isompi kuin entinen. Aikaisempi ei nostanut kuin viisi tonnia, uusi nostaa kymmenen tonnia.Nyt voidaan ottaa enemmän töitä, kun tähän saadaan kaksi konetta kerralla, ja jos tiukka paikka tulee, niin kolmaskin. Tuohon viereen tampattiin vielä kenttä, että voidaan tarvittaessa tehdä samanlainen pytinki viereen. Siellä on jo salaojaputket valmiina, Janne Pasanen kertoo.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>