Lukijalta Lukijalta

Muutos voi olla uusi mahdollisuus maataloudelle

Maailma muuttuu monessa mielessä kovaa vauhtia ja erityisesti tämä näkyy erilaisten tuotteiden hankinnassa ja logistiikassa.

Tavarat ostetaan netistä ja perinteiset kaupat uhkaavat hävitä. Ehkä jonkin ajan kuluttua vähittäiskauppoja ei enää ole lainkaan.

Muutoksia ei pidä pelätä, sillä muutos on aina myös uusi mahdollisuus. Mahdollisuudet pitää vain kaivaa esille ja rakentaa niistä uutta liiketoimintaa.

Entäpä jos esimerkiksi maataloustuotteiden osalta jätettäisiin tukku- ja vähittäiskauppa kokonaan välistä pois?

Jospa asiakas tilaisi tavarat netistä ja kylä- tai pitäjäkohtaisista logistiikkakeskuksista ne toimitettaisiin suoraan asiakkaille? Tai taajaman jakelupisteeseen?

Kuljetukset hoidettaisiin miehittämättömillä minikoptereilla tai lennokeilla eli drohneilla.

Utopiaa?

Enpä usko. Tällaista tapahtuu jo. Tekniikka on jo olemassa ja se on riittävän halpaa. Kokeilu- ja kehitysprojektin pienessä mittakaavassa voisi aloittaa heti.

Varmuudella voin sanoa, että tallainen on tulevaisuuden liiketoimintaa, joka tarjoaa uudenlaisen ja nykyistä paremman ansaintamallin, josta kaikki mukana olevat hyötyvät.

Hannu Hämäläinen
Espoo

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>