Uutiset Heikki Jämsén

Kinnula ulkoisti sote-palvelunsa pikavauhdilla

Vaikka Kinnulan kunnan päätöksenteko on ollut viime vuosina aika ajoin tikkuista ja värikästä, yhdessä kuntalaisten elämään olennaisesti liittyvässä asiassa on edetty suoraviivaisesti.

Kinnulan kunnanvaltuusto hyväksyi 27. toukokuuta sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistamisen Terveystalolle viideksitoista vuodeksi. Valmistelu on edennyt vauhdikkaasti ja sopimuspaperit allekirjoitettiin keskiviikkona. Terveystalo ottaa tuottajavastuun Kinnulan terveyspalveluista lokakuun alussa.

Yhteen hiileen puhallettiin epävarmuuden vuoksi. Kinnulassa tunnettiin aiheellisesti huolta siitä, miten takkuisesti etenevä sote- ja maakuntauudistus kohtelee pienten kuntien lähipalveluja. Kinnulalaiset halusivat varmistaa niiden säilymisen vähintään nykyisellä tasolla siirtämällä palvelutuotannon tunnetulle yksityiselle yritykselle, yhdelle maan suurimmista toimijoista. Aika näyttää, oliko päätös oikea.

Suomessa on menossa sosiaali- ja terveyspalvelujen uusjako. Osapuolina ovat julkinen sektori, hyvin menestyvät yksityiset yritykset ja palveluja käyttävät asiakkaat. Parhaimmillaan sote-uudistus synnyttää muutoksiin joustavasti reagoivan järjestelmän, jossa asiakas saa tarvitsemansa hoidon ja hoivan kohtuullisessa ajassa ja kohtuullisin kustannuksin. Kyse on uudistuksesta, jossa ei ole varaa epäonnistua.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>