Uutiset Juha Kivinen

Nurmelakotien laajennus toi 24 uutta asiakaspaikkaa

Mielenterveys- ja päihdekuntoutujille asumis-, kuntoutus- ja hoivapalveluja tarjoavan Nurmelakotien laajennusosa valmistui lähes aikataulussaan Pihtiputaalla.

Nurmelakoti 2:n avointen ovien päivää vietettiin viime viikolla. Kahteen siipeen rakennettiin 24 asiakaspaikkaa ja lisätilaa saatiin melkein tuhat neliömetriä. Nurmelakodit siirtyi viime marraskuussa Mikeva Oy:n omistukseen. Mikeva on Suomen neljänneksi suurin hoivapalveluyritys ja alan markkinajohtaja Keski-Suomessa.

Uudelle puolelle tuli psykogeriatrinen yksikkö. Nurmelakotien yksikön päällikkö, sairaanhoitaja Jaana Manninen kertoo, että siellä on tarjolla ympärivuorokautista hoitoa myös ikäihmisille tai aikuisille, joilla on muistisairautta esimerkiksi dementiasta tai päihdeongelmasta johtuen.

Nurmelakodeissa oli ennestään oli 16 asiakaspaikkaa, jotka ovat täynnä. Nurmelakoti 2:n avauduttua uudelle puolelle asettui kaksi asiakasta. Jaana Manninen arvioi, etteivät kaikki paikat tule ihan heti täyteen. Vuosi on sopiva mittari tutkailla tilannetta eteenpäin.

Henkilökunnan määrä lisääntyi viidellä uuden osan valmistuttua. Jaana Manninen on todella tyytyväinen siitä, että Pihtiputaalta löytyi taloon ammattitaitoista väkeä – neljä viidestä uudesta työntekijästä on omalta paikkakunnalta.

Nurmelakodeissa on nyt viisitoista työntekijää. Henkilöstö kasvaa sitä mukaa kun asukkaita tulee lisää. Tavoitteena on saada uudelle puolelle viisitoista työntekijää, ja toisella puolella olisi kymmenkunta.

Uusi puoli toi mahdollisuuden ympärivuorokautiseen hoitoon, jota ei ollut aikaisemmin.

— Pihtiputaalta on sijoitettuna muualle ihmisiä, jotka tarvitsevat palvelun 24 tuntia vuorokaudessa, ja nyt me voimme tarjota sen omalla paikkakunnalla, Jaana Manninen korostaa.

Uuden rakennuksen ansiosta hoitoa pystytään porrastamaan samalla tontilla sen mukaan, mikä on avun tarve. Asiakas voi harjoitella itsenäistä asumista, mutta asuinpaikka löytyy myös loppuelämäksi.

— Meillä voi viettää muutaman päivän hoitojaksojakin, eli tehdään väliintuloja johonkin akuuttiin asiaan, esimerkiksi remontoidaan lääkitystä. Hoitokokouksia pidetään vähintään kaksi kertaa vuodessa ja mietitään asiakkaan kuntoisuutta sekä hoitoa eteenpäin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>