Urheilu Juha Kivinen

Pihtiputaan lukion tytöille jo seitsemäs KLL:n mestaruus

Viime viikon keskiviikkona pelattiin Nurmossa Koululiikuntaliiton lukion tyttöjen lentopallon finaaliturnaus, jonka voitti jo seitsemännen kerran Pihtiputaan lukio. Pihtiputaan lukion tyttöjen edelliset KLL-mestaruudet tulivat vuosina 2002, 2005, 2007, 2008, 2014 ja 2016.

Finaaliturnauksessa pelasivat alueturnauksista voittajana jatkoon selvinneet kuusi joukkuetta Pihtiputaan lukio, Oriveden lukio, Mäkelänrinteen lukio Helsingistä, Nurmon lukio, Kalajoen lukio ja Vaasan Lyseo.

Pihtiputaan kanssa samassa alkulohkossa olivat Orivesi ja Vaasa. Alkulohkojen voittajat pääsivät finaaliin ja kakkoset pelasivat pronssista.

Ensimmäisenä vastassa oli Orivesi. Koko peli oli vähän räpiköintiä ja koneiden käynnistelyä mutta Pihtiputaan lukion tytöt pystyivät voittamaan ottelun 2-1 (25-27, 25-16, 15-12). Toinen alkulohkon peli Vaasan lyseon joukkuetta vastaan oli helpompi ja pihtiputaalaiset veivätkin pelin selvästi 2-0 (25-19, 25-10).

Jäljellä oli enää finaalitaistelu Mäkelänrinteen lukiota vastaan. Vuosi sitten Mäkelänrinne oli parempi Pihtiputaalla pelatussa lopputurnauksessa jättäen silloin Pihtiputaan tytöt hopealle.

Nyt tavoitteena oli kääntää tuo järjestys päinvastaiseksi ja niin myös tehtiin. Pihtiputaan tytöistä löytyi vielä finaalivaihde ja jokainen pelaaja nosti tasoaan juuri sen verran mitä pitikin. ”Märsky” koki karvaan tappion jääden tänä vuonna hopealle erin 2-0 (25-23, 25-18).

Pihtiputaan lukiolla on iso joukko taitavia pelaajia, joista vaikeiden valintojen jälkeen joukkueesen valikoitui sääntöjen määrämä kahdentoista pelaajan ryhmä. Joukkueen päävalmentajana toimi lukion lentopallolinjan päävalmentaja Tuire Koljonen ja apuvalmentajana Jouko Koljonen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>