Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Muurasjärven Palveluosuuskunta teki urotyön

Meijän Kaupan avaaminen Muurasjärvelle uhmaa kaupanalan ennusteita ja ui vastavirtaan kuin lohi koskessa. Vasta kuukausi sitten vietettiin valtakunnallista kyläkauppapäivää. Sen aikana muistutettiin harvenevien pienten kauppojen ja läheltä saatavien palveluiden merkityksestä alueen asukkaille.

Muurasjärvellä kyläkaupan tärkeys opittiin ymmärtämään kantapään kautta Keskimaan lopetettua kylän S-kaupan. Sitä seurasi pitkä kaupaton jakso. Tyhjiön moneksi vuodeksi täyttänyt Muurasmarketti joutui kuitenkin sulkemaan ovensa vuosi sitten.

Moni oli jo henkisesti valmis ajatukseen, ettei Muurasjärvelle saada enää kauppaa. Iso osa kyläläisistä oli toista mieltä. Kolme naista perusti Muurasjärven Palveluosuuskunnan, jonka kautta alkoi uusi yritys kaupan avaamiseksi. Osuuskunta osti kunnan kunnostaman kauppakiinteistön ja teki siitä talkoilla entistä ehomman ja ulkonäöltään maaseutukylään sopivan.

Meijän Kaupasta rakentuu Muurasjärven ja sen lähikylien palvelukeskus. Hatunnoston arvoinen saavutus on jo se, että Posti sijoittaa ensimmäisen pakettiautomaattinsa Pihtiputaalla Meijän Kauppaan. Kyläkaupalla voi olla nykyistä huomattavasti suurempi merkitys alueen asukkaille. Kun kunnat ja maakunnat miettivät palvelujensa kehittämistä, kyläkaupat ovat siinä luonteva yhteistyökumppani.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>