Urheilu Juha Kivinen

Vieläkö Alvajärvellä ajetaan kilpaa?

Parin viikon päästä 110-vuotisjuhliaan viettävä Alvajärven Ryhti aloitti Alvajärven Ympäriajon vuonna 1934. Seura on järjestänyt pyöräilykilpailua yhtäjaksoisesti 1970-luvun lopulta asti, mutta kuinka käy ensi vuonna?

Monivuotinen kilpailunjohtaja Anssi Kuha jättää tehtävänsä, ja Ryhdin väellä on suuri huoli siitä, mistä löydetään jatkaja. Kuha oli aikonut jäädä pois jo viime vuoden kisojen jälkeen, mutta hän päätti jatkaa vielä seuran juhlavuoden yli.

Alvajärven Ympäriajo saatiin pyöräillä mainiossa säässä, sillä kolmen viikon yhtäjaksoinen hirmuhelle sattui taittumaan hetkeksi juuri lauantaiksi. Lämpötila pysytteli mukavissa 22-24 asteen lukemissa.

Mikko Kejo Kajaanista vei Elite-sarjan voiton. Hän voitti viimeksi Alvajärvellä vuonna 2006.

– Silloin tällöin olen käynyt täällä. Alvajärvelle on mukavaa tulla, tämä on hyvähenkinen kyläkisa. Voittaminen on yllättävän hankalaa, kun on helppo reitti ja merkattu mies.

– Parinkympin jälkeen lähti muutama mies irtiottoon ja minä olin pääjoukossa. Noin 50 kilometrin jälkeen Muurasjärvellä pääsin Nurmelan Pasin kanssa karkuun ja saatiin kärki Muurasjärvellä kiinni kolmekymmentä kilometriä ennen maalia. Pieneen ylämäkeen 13 kilometriä ennen maalia iskin ja sinne ne jäivät, Kejo jutteli.

Mikko Kejo sanoi kilpailevansa enää aika vähän, alle kymmenen kisaa vuodessa.

– Vähän on jo jäähdyttelyvaihe menossa. Työ ja perhe asettavat muitakin velvoitteita.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>