Urheilu Juha Kivinen

LiigaPlokin viiden pisteen viikko toi voitot Nurmosta ja Kuusamosta

LiigaPlokin kuudestoista kausi lentopallon naisten mestaruusliigassa on alkanut vahvasti. Mestari Hämeenlinnalle kärsityn avaustappion jälkeen Ploki voitti viime viikolla Nurmon Jymyn vieraissa ja Pölkky Kuusamon kotona.

LiigaPloki haki tiistaina arvokkaan vierasvoiton Nurmon Jymystä erin 0-3 (17-25, 20-25, 21-25). Jymyn kotiluola on ollut Plokille vaikea paikka ja nurmolaisyleisö yleisö odottikin jännittävää ottelua, mutta tällä kertaa paremmasta ei ollut epäselvyyttä.

Plokin hyökkäysarsenaali oli kauttaaltaan paremmassa vireessä ja yhdysvaltalaiset yleispelaajat Jeane Horton ja Darian Mack takoivat jo kahdestaan lähes saman pistemäärän eli 22 pistettä kuin koko Nurmon joukkue yhteensä (24).

Lauantaina LiigaPloki sai vieraakseen Pihtipudas-saliin Kuusamon, jonka se päihitti viime keväänä komeasti puolivälierissä. Ploki jatkoi siitä mihin silloin jäi ja voitti erin 3-2 (25-18, 17-25, 18-25, 25-20, 15-13).

Ploki johti avauserää koko ajan turvallisen tuntuisesti ja vei sen lopulta yllättävänkin helposti. Kauden ensimmäistä liigapeliään pelannut Kuusamo tuntui jääneen telineisiin.

Kaksi seuraavaa erää lähtivät sen sijaan kotijoukkueen käsistä alusta asti eikä se päässyt uhkaamaan Kuusamoa missään vaiheessa.

Myös neljäs erä vaikutti pitkään yhtä huolestuttavalta, ja vieraat näyttivätkin lähtevän kotimatkalle täydet pisteet pussissaan. Ploki sai Kuusamon kuitenkin kiinni tilanteessa 18-18 ja käänsi erän väkisin itselleen muun muassa Emilia Käännän kahden ässäsyötön ansiosta.

Viides erä oli jännittävä. Peli eteni pisteen erolla, kunnes Elizabeth Fieldin torjunta repäisi eron 13-11:een ja Jeane Horton vei pelin ottelupalloon asti. Voittopallon juoni lattiaan toisesta kosketuksesta passari Suzanne Horton.

Jukka Koskinen oli tyytyväinen kahteen pisteeseen. Hän sanoi joukkueen lähtevän jatkamaan sarjaa luottavaisin mielin peräkkäisten voittojen jälkeen, joskin Koskinen muistutti, että myös Hämeenlinnaa vastaan tarjottiin voittoa.

Jukka Koskinen arvioi, että toinen ja kolmas erä hävittiin Kuusamon hyvään syöttöön ja vastaanoton heikkouteen. Hän myönsi kuitenkin, että aika ajoin peli oli laadukkaan kovatasoista molemmin puolin.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>