Urheilu Juha Kivinen

LiigaPlokin kotiavaus europeleissä oli helppo nakki

Pääsponsorinsa Pihtiputaan kunnan nimellä eurokentillä esiintyvä LiigaPloki raivasi helposti tieltään ensimmäisen esteen Challenge Cupissa. Tanskalainen Holte IF jäi täysin jyrän alle Pihtipudas-salin ensimmäisessä europelissä.

Pihtipudas voitti 3-0 (25-13, 25-16, 25-22), mutta ottelupari oli ohi jo kahden erän jälkeen. Kotijoukkueelle riitti jatkoonpääsyyn kahden erän voitto eli yksi piste, koska Tanskasta oli haettu täydet kolme pistettä.

Holte IF ei pystynyt uhkaamaan pihtiputaalaisia kuin hetkisen avauserässä, jolloin se nousi tilanteesta 13-5 tilanteeseen 13-11. Sitten nousukuntoinen Miranda Dawe iski pallon lattiaan ja vierailta loppui usko.

Ratkaiseva toinen erä oli kotijoukkueelta yhtä rallattelua ja yleisökin pääsi nauttimaan jatkoonpääsystä täysin siemauksin. Jukka Kanasen legendaarinen ”tico tico” -huuto oli tarttunut jo muutamaan muuhunkin Ploki-faniin.

Päävalmentaja Jukka Koskinen sanoi, että joukkueiden tasoero oli tiedossa jo ottelupariin lähdettäessä. Tanskassa Holte IF onnistui nappaamaan yhden erän, mutta nyt kyyti oli kylmää.

– Kyllä siinä tuollainen ero pitääkin olla. Tanskan liigassa on huonompi taso kuin Suomen liigassa. Holte on kuitenkin voittanut siellä kaikki tämän kauden pelinsä ja oli edelliskauden mestari, viime kaudella taisi olla hopealla.

– Mutta ei noita silti vasemmalla kädellä pelata. Vieraskentällä se oli meiltä vähän hermostunutta peliä. Tänään oli hyvät energiat kaikilla ja latausta oli selvästi. Syöttökin toimi ihan hyvin. Varmaan oli myös näyttämisen halua. OrPo-peli harmittaa vieläkin, hän Koskinen myönsi.

Pihtipudas kohtaa seuraavaksi Challenge Cupissa belgialaisen VDK Bank Gentin. Pihtiputaalla pelataan ensi viikon keskiviikkona ja Gentissä siitä viikon päästä 5. joulukuuta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>