Urheilu Juha Kivinen

Jumbo nurin liigassa ja välieräpaikka Suomen Cupissa

LiigaPloki joutui urakoimaan kuuden päivän sisällä kolme ottelua. Viikko sitten keskiviikkona joukkue putosi pois europeleistä, kun belgialainen VDK Bank Gent löi kotikentällään pihtiputaalaiset suoraan erin 3-0 (25-23, 25-20, 25-23). Sunnuntaina ja maanantaina LiigaPloki pelasi tuplapelit Pihtipudas-salissa ja saalisti niistä tärkeät voitot. Ensin kaatui mestaruusliigan jumbo WoVo Rovaniemi 3-0 (25-19, 25-23, 25-23) ja sitten Ploki selvitti tiensä Suomen Cupin välierään voittamalla Pölkky Kuusamon 3-2 (25-21, 21-25, 25-23, 16-25, 15-12).

WoVo on juuttunut tiukasti mestaruusliigan hännille. Joukkue on saanut vain yhden pisteen koko kaudella. Plokilla oli silti täysi työ ottaa voitto rovaniemeläisistä. LiigaPlokin päävalmentaja Jukka Koskinen ei ollutkaan ratkiriemuissaan voitosta huolimatta.

– 3-0 -voiton jälkeen pitäisi olla ehdottomasti positiiviset ajatukset. Erän lopuissa olimme vahvempia, mutta jos WoVo ei olisi tehnyt niin paljon syöttövirheitä, tämä olisi ollut aika paljon tiukempi peli, ehkä viisieräinenkin.

– Kyllä tästä jäi paljon pohdittavaa, miten pelin saa sellaisiin uomiin, mihin sen haluaisin. Laitatehot eivät edelleenkään riitä ja jos keskipelaaminenkin vähän ontuu, niin peli on äkkiä vähän heikompaa, Koskinen harmitteli.

Voitto nosti Plokin kuitenkin liigassa kuudenneksi ohi Oriveden Ponnistuksen. Jukka Koskinen myönsi, että seitsemäs ja kahdeksas sija olisi hyvä välttää runkosarjan päättyessä, jotta kova kärkikaksikko Salo ja Hämeenlinna vältettäisiin pudotuspelien alkaessa.

Suomen Cupin puolivälierä Kuusamoa vastaan eteni tasaisesti vuorotahtiin. Viidennessä erässä Kuusamo karkasi jo tilanteeseen 8-11, mutta Ploki otti eron kiinni. Kuusamo sai vielä yhden eräpisteen, mutta loput menivät kotijoukkueelle.

Sankariksi nousi Jeane Horton, joka teki neljästä viimeisestä pisteestä kolme, ja hän pudotti myös voittopallon lattiaan.

Jukka Koskinen myönsi, että nyt peli oli välillä oli ihan mallikasta.

– Ajatuksena oli laittaa kentälle sellaiset pelaajat, joilla vastaanoton pitäisi toimia. Horton oli tänään näköjään pelipäällä, toivottavasti jatkaa samaa virettä. Häntä me tarvitaan, jos meinataan menestyä.

Ploki on ollut viimeksi cupin välierässä vuonna 2010. Nyt välierässä tulee vastaan Oriveden Ponnistus. Ottelupäivää ei ole vielä päätetty, mutta se pelataan Pihtipudas-salissa 14. tammikuuta mennessä. Jukka Koskinen myönsi, että OrPo on ihan voitettavissa.

Suomen Cupin finaali pelataan Turussa 26. tammikuuta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>