Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Kilpailu kansalaisten äänistä voi jatkua syksyyn saakka

Pihtiputaan K-marketin lämpiössä seisoskeli lauantai-iltana parhaaseen sauna-aikaan iso ihmisjoukko ja keskusteli päivänpolitiikasta.

Lähinnä ihmeteltiin vanhustenhoidon tasoa. Paikalle odotettiin perussuomalaisten puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa. Puheet siitä voi unohtaa, ettei politiikka kiinnosta. Vaikka illan tähti oli tunnin myöhässä, väki ei karannut koteihinsa.

Ylen viikon takaisen kannatuskyselyn mukaan Perussuomalaiset on nostanut kannatuksensa puoluehajaannuksen jälkeen kahteentoista prosenttiin. Takana ovat Vasemmistoliitto, RKP, Kristillisdemokraatit ja Perussuomalaisista erkaantunut Siniset, joka istuu tukevasti hallituksessa 1,4 prosentin kannatuksellaan.

Maan suosituin puolue on SDP. Lievästä laskusta huolimatta kannatus ylitti rimaa hipoen 20 prosenttia. Alenevan kannatuksen kanssa joutuvat tulemaan toimeen myös päähallituspuolueet Kokoomus ja Keskusta.

Pääministeripuolueessa ilmeet ovat vakavia, sillä 15,6 prosentin kannatuslukema on matalin yli kuuteen vuoteen ja Vihreät kolkuttelee ihan Keskustan tuntumassa.

Eduskunta- ja EU-vaaleissa on paljon voitettavaa tai menetettävää. Ehkä vuoteen mahtuu vielä kolmaskin uurnilla käynti, jos sote- ja maakuntauudistus etenee. Kamppailu pihtiputaalaisten äänistä käynnistyi Jussi Halla-ahon ansiosta puheenjohtajatasolla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>