Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Pihakärpäsen pureman saanutta alkaa jo kutittaa

Joka kolmas suomalainen pitää puutarhanhoitoa itselleen tärkeänä harrastuksena. Suhdanne on ollut pihaharrastuksessa viimeiset kymmenen vuotta jyrkähkösti nouseva.

Pihoilla ja puutarhoissa vietetyssä ajassa on kyse paitsi hyvinvoinnista, myös isosta liiketoiminnasta. Suomalaiset käyttävät vuosittain puutarhahankintoihin lähes 600 miljoonaa euroa. Taloutta kohti summa ylittää reilusti 300 euroa.
Vaikka nuoretkin ovat löytäneet puutarhat ja pihat, innokkaimpana ryhmänä erottautuvat 50-64-vuotiaat naiset. He eivät laske kesän aikana oman kotinsa tai kesämökkinsä pihan hoitamiseen käyttämiään tunteja.

Piha puutarhoineen tuo parhaimmillaan hyvää mieltä ja voimaannuttaa, mutta sen ylläpito voi olla pahimmillaan rasittavaa pakkopullaa. Siksi pihan ja puutarhan suunnitteluun kannattaa käyttää aikaa ja harkintaa.

Kinnula on aloittamassa Kotinurkat kuntoon -kampanjan, jolla lisätään kuntalaisten valmiuksia pihan- ja puutarhanhoitoon. Samalla jaetaan tietoa piha-alueiden suunnittelusta ja rakentamisesta.

Hyvin hoidettu ympäristö lisää yksilöiden, perheiden ja kuntalaisten viihtyvyyttä ja vaikuttaa myönteisesti kuntakuvaan. Vaikka pihanhoidossa ollaan Kinnulassa jo pitkällä, kyse on lajista, jossa edistyminen siirtää maalia aina saman verran kauemmaksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>