Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Yhdessä tekeminen korvaamaan ruudun tuijotusta

Vauhdilla kasvava pieni lapsi tarvitsee liikuntaa kolme tuntia päivässä. Kouluikäisen 7-18-vuotiaan pitäisi liikkua eri tavoin puolestatoista kahteen tuntiin päivässä. Koulun tarjoama liikunta ei riitä tavoitetta täyttämään.

Eikä liikunnalla tässä yhteydessä tarkoiteta sitä, että vain silmät ja kädet liikkuvat tietokoneella pelatessa ja näyttöruudulta pelin etenemistä seuratessa.
Maaseutukunnissa monet julkiset palvelut etääntyvät, mutta yhdistysten elinvoimaisuus on jäsenistön, kyläläisten ja kuntalaisten aktiivisuudesta kiinni. Partiolippukunta Kinnulan Korpisudet käynnisti toimintansa uudelleen pitkän tauon jälkeen. Toivottavasti partiolaisiin löytyy tarpeeksi jäseniä, jotta hieno harrastus saadaan uuteen vauhtiin. Korpisusissa aikanaan mukana olleet tietävät, miten unohtumattomia partiomatkat, -retket ja -vaellukset telttayöpymisineen ovat.
Pihtiputaalla pitkään toiminut SPR:n osasto virittelee uudelleen ystävätoimintaa. Siinäkin ykkösasiaksi nousevat liikkeelle lähteminen ja toisen kohtaaminen. Yleensä ystävätoiminta mielletään eräänlaiseksi vanhuspalveluksi, mutta voihan ystävä olla myös nuori, joka kasvaa sen kautta osaksi SPR:n arvokasta vapaaehtoistoimintaa.
Vanhempien vastuulla on ohjata lapsiaan harrastuksiin ja etsiä korvaavaa tekemistä ruutuajalle. Partio tai SPR ovat siinä hyviä vaihtoehtoja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>