Uutiset (muokattu 26.4.2019) Heikki Jämsén

Erkki Nikkilä yksimielisesti Kinnulan johtoon

Urheilumiehenä tunnetun Erkki Nikkilän valinta Kinnulan kunnanjohtajaksi ei ollut voitto, vaan murskavoitto. Jokainen kunnanvaltuuston kolmesta ryhmästä esitti vuorollaan Nikkilän valitsemista.

Kinnulan johtajakuvio ratkesi odotetusti tiistain kunnanvaltuuston kokouksessa vain neljän puheenvuoron jälkeen.

Valtuuston puheenjohtaja Manu Toikkanen kertoi kunnanhallituksen esittävän Erkki Nikkilän valitsemista virkaan kesäkuun alusta viiden vuoden määräajaksi ja samalla johtajasopimuksen hyväksymistä. Esityksen taakse asettuivat kaikki kolme valtuustoryhmää.

Valtuuston kokousta aikaistettiin, kun neuvottelut Erkki Nikkilän kanssa loksahtivat nopeasti kohdalleen.
Aluksi Kinnulassa epäiltiin, kiinnostaako Pihtipudasta yli kymmenen vuotta johtanutta ja yrityselämän palveluksessa sen jälkeen vuosia työskennellyttä Erkki Nikkilää värikkäästä kuntapolitiikasta tunnetun Kinnulan vetovastuu.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Toikkanen soitti kuitenkin Nikkilälle kahteen kertaan muutaman päivän välein ja sai Nikkilän ilmaisemaan kiinnostuksensa.

Kinnulassa 3. tammikuuta 1964 syntynyt Erkki Nikkilä antoi viime viikon maanantai-iltana suostumuksensa virkaan.

Nikkilän valinnasta voi löytää kaksikin kytköstä kunnan menneisyyteen. Hänen isänsä Vilho Kinnunen toimi Kinnulan ensimmäisenä kunnanjohtajana vuodet 1975-1990 eläkkeelle siirtymiseensä asti. Erkki Nikkilän äidinisä Ilmari Nikkilä kuului aikanaan kunnan luottamusjohtoon.

– Sen tiedän, että isä ja poika ovat olleet kunnanjohtajia, mutta siitä ei ole tietoa, ovatko he olleet johtajina samassa kunnassa, Nikkilä sanoo.

Erkki Nikkilän tarkasti aikaa seuraava äiti Liisa Nikkilä asuu Kinnulassa ja Nikkilän nelihenkisellä perheellä on vapaa-ajanasunto Jäppäjärven rannalla. Myös metsästys- ja tenniskaverit löytyvät Kinnulasta.

– Tunnen ihmiset ja päätöksentekijät. Kinnulassa asuu mukavia ihmisiä, enkä usko, että siinä suhteessa tulee yllätyksiä.

Erkki Nikkilä tietää, että Kinnulalla on mm. työllisyyteen, talouteen ja kunnan hallintoon liittyviä haasteita. Ne kohdistuvat myös kunnanjohtajaan.

– Uskon, että Kinnula pärjää, jos ylipäätään pienet kunnat pärjäävät. Mutta tietenkin kunnan menestyminen vaatii yhtenäisyyttä. Kunnanjohtajan on sitä helpompi toimia, mitä useammassa keskeisessä asiassa vallitsee yksimielisyys.

Erkki Nikkilä on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri Tampereen yliopistosta. Ennen Pihtiputaan johtajaksi valitsemista hän toimi kunnansihteerinä Konnevedellä ja Uuraisilla.

Pihtiputaan kunnanjohtajan virasta Nikkilä siirtyi syksyllä 2010 Kuntien Tieran palvelukseen ja sieltä pihtiputaalaiseen Metsäkolmioon. Puolitoista vuotta Nikkilä on toiminut valtakunnalliseksi toimijaksi nousseen Keski-Suomen Betonirakenteen talous- ja hallintopäällikkönä.

Pihtipudasta johtava Ari Kinnunen on kotoisin Kinnulasta ja Viitasaaren kaupunginjohtajan Janne Kinnusenkin juuret juontavat Kinnulaan. Yhteistyötään tiivistävä kuntakolmikko on jatkossa entistä tukevammin kinnulalaisten käsissä.
Voisiko asetelma vauhdittaa kehitystä?

– Ei se ainakaan ole menestymisen este, Erkki Nikkilä naurahtaa.

Lähikunnista Karstula etsii uutta kunnanjohtajaa. Maaliskuun alkupäivinä tehtävänsä jättänyt Kinnulan entinen johtaja Pekka Kanervio on seitsemäntoista hakijan joukossa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>