Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Kinnulan kunnanjohtajakriisi ratkesi parhain päin

Kinnulan kunnanjohtajakisan jännitys lopahti samalla hetkellä, kun kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Toikkanen sai monen sukupolven kinnulalaiselta Erkki Nikkilältä suostumuksen virkaan.

Nikkilän vastattua kyllä, kuntaansa usein pieneksi, mutta päätöksentekokyvyltään vikkeläksi luonnehtivat päättäjät laittoivat aikailematta myllyn pyörimään. Kunnanvaltuusto kutsuttiin koolle vajaassa viikossa, jotta vakuuttavat näytöt kunta- ja yrityselämässä antanut Erkki Nikkilä voi tulla töihin mahdollisimman pian. Nikkilä ottaa uuden tehtävänsä vastaan kesäkuun alussa, joten uusi johtaja nähtäneen jo Kinnula-päivillä.

On vaikea kuvitella tähän hetkeen parempaa ratkaisua. Erkki Nikkilä tuntee Kinnulan ja kinnulalaiset yhtä hyvin kuin omat taskunsa. Vaikka Pihtiputaalla asuvan Nikkilän perheen vakituinen koti on ollut pitkään naapurikunnassa, side Kinnulaan on säilynyt. Kinnula saa johtajan, jolle lähes jokainen vastaan asteleva kuntalainen on vähintään puolituttu.

Yksi pääsky ei vielä kuulemma tee kesää, mutta Erkki Nikkilän johdolla Kinnulan historian kolmas johtajakriisi vaihtuu uudeksi aluksi ja ohueksi ajettu hallinto- ja päätöksentekokoneisto voi jatkaa kunnan kehittämistä lähes puhtaalta pöydältä. Tarjottua tilaisuutta ei kannata hukata.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>