Pääkirjoitus (muokattu 28.5.2019) Heikki Jämsén

Pohjoisella Keski-Suomella on kaksi etäpäätettä EU:ssa

Kinnulalaissyntyinen Mauri Pekkarinen on pitänyt siteet tiukalla synnyinkuntaansa ja siinä samalla myös Pihtiputaalle. Itse kukin voi miettiä, todistaako hurja kannatus EU-vaaleissa yksin siitä vai myös vaihtoehtojen puutteesta.

Mauri Pekkarinen sai Kinnulasta 340 ääntä, 56,2 prosenttia kaikista annetuista äänistä. Pihtiputaalla Pekkariselle lohkesi maltillisempi osuus, mutta kertoohan Pihtiputaankin tilanne yhden ehdokkaan ylivoimasta. Äänistä valui Pekkariselle 27,2 prosenttia. Pihtiputaalla Pekkarisen äänisaalis oli 318.

Vielä Viitasaarella Pekkarisen kannatus oli 19,5 prosenttia, vaikka äänistä kilpaili myös kolmannen kauden viitasaarelaiskansanedustaja Teuvo Hakkarainen. Hakkarainen sai kotikuntansa äänistä 12,5 prosenttia.

Kinnulassa sanotaan, ettei tärkeintä ole voitto vaan murskavoitto. Sanonta lienee tuttu vanhana pesäpallomiehenä tunnetulle tuoreelle europarlamentaarikolle.

Keski-Suomi ja sen pohjoisosa pärjäsi vaaleissa hyvin. Seutukunta sai EU-parlamenttiin kaksi tämän alueen ihmisten tarpeet ja talouden tuntevaa meppiä. Kukaan ei kiistä, etteikö Mauri Pekkarinen olisi keskittynyt pitkän uransa aikana työhönsä vakavasti. Poliittiselta kokemukseltaan nuorempi Teuvo Hakkarainen tunnetaan muistakin kuin työkuvioista.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>