Urheilu Juha Kivinen

Ploki nousi sittenkin ykkössarjaan

Pihtiputaan lukion lentopallolinjan opiskelijoista koostuva Plokin joukkue sai kuulla viime viikolla jymyuutisen: ykkössarjapaikka tuli sittenkin!

Ploki hävisi naisten kakkossarjan finaalit Turun Tovereille, joten nousu ykkössarjaan jäi harmittavan täpärälle. Pihtiputaalaiset saivat kuitenkin kuulla, että Karelian Hurmos ja Joen Juju yhdistyivät Joensuussa ja ykkössarjasta vapautui yksi paikka. Ploki päätti hakea sitä saman tien.

Paikkaa haki myös Kouvolan Lentopalloilijat, joka oli pudonnut ykkössarjasta kakkoseen. Lentopalloliitto tarjosi paikkaa KoLe:lle, mutta joukkue ei lopulta ottanukaan paikkaa vastaan.

Myös kakkossarjajoukkue Mikkelin Passarit oli kisaamassa ykkössarjapaikasta, mutta lentopalloliitto asetti Plokin etusijalle. Niinpä Pihtiputaalla pelataan ensi kaudella lentopalloa kolmella korkeimmalla naisten sarjatasolla, sillä Ploki aikoo jatkaa myös kakkossarjassa.

– Näemme tämän tärkeänä asiana lukion kehittämisen kannalta. Lentopallolinjalla on hyvin väkeä ja lisää on tulossa. Saamme farmisopimuksia ykkös- ja kakkossarjojen välille, jotta kaikki pääsevät pelaamaan. lentopallolinjan päävalmentaja Tuire Koljonen kertoo.

Ykkössarjassa joukkueen nimi on Pihtiputaan lukio/ Ploki. Koljonen toivoo, että ratkaisu poikii enemmän myös Plokin omia junioreita LiigaPlokiin. Kakkossarjasta olisi ollut paljon kovempi porras liigaan kuin ykkössarjasta.

Seuralla ja lukiolla on suunnitelmat varainhankinnasta. Ykkössarjapeleihin tulee maltilliset pääsyliput.

– Ei se budjetti kauas heitä viime kauden luvuista. Pelimatkat pitenevät, mutta pelejä on saman verran. Tuomarikustannukset kasvavat eniten, ykkössarjaan tarvitaan päätuomarin lisäksi myös verkkotuomari.

Tuire Koljonen sanoo haastetta riittävän siinä, että joukkue pysyy ykkössarjassa.

– Mutta yrittänyttä ei laiteta. Olihan tämä ennenaikainen joululahja. Meillä on ollut kokonaisuutena niin mahtava kausi, että tämä oli ihan huippujuttu.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>