Urheilu Juha Kivinen

Antti Ruuskanen voitti vihdoinkin keihäskarnevaaleilla

Pihtiputaan 49. Keihäskarnevaalit tullaan muistamaan siitä, että Euroopan mestari ja olympiakisojen pronssimitalisti Antti Ruuskanen voitti vihdoin 35-vuotiaana ikämiessarjalaisena karnevaalien aikuisten kilpailun.

– Kyllähän se maistuu. Viimeksi olen kolmetoistavuotiaana ollut täällä korkeimmalla pallilla. On siinä tovi mennyt. Kyllähän se on meillä keihäspiireissä ollut vähän semmoinen humoristinen juttu, ettei Ruuskanen ole vielä ottanut karnevaalivoittoa. Nämä ovat hienot ja perinteikkäät karnevaalit. On kunnia voittaa täällä ja tämä on ollut pieni unelma. En pistänyt tulostavoitetta, vaan voitto oli tähtäimessä, Antti Ruuskanen jutteli.

Yleisö sai jännittää loppuun asti, tuleeko sitä Ruuskasen ensimmäistä voittoa. Lähelle omaa ennätystään heittänyt Kiinan Liu Qizhe johti kolmen kierroksen jälkeen ja Ruuskanen oli vasta kolmantena.

Neljännen kierroksen kiskaisu 82,20 vei pielavetisen viimein kärkeen 38 sentin erolla. Kiinalainen ei pystynyt enää ottamaan pientä eroa kiinni, ja niin Ruuskanen pääsi tuulettamaan voittoaan.

– Oli hyvä kisa, ja näytti loukkaantuneita suomalaisiakin olleen takaisin kilpailussa. Paistaa taas aurinko suomalaiseen keihäänheittoon, Ruuskanen iloitsi.

Kakkos- ja kolmoskierroksella Ruuskasen heitot lähtivät sormien läpi.

– Lyöntiä tulee sen verran hyvin, että lipeää näköjään sormista, mutta laitoin pihkaa, niin rupesi pysymään. Olisihan se ollut mukavaa olla kolmen kierroksen jälkeen kärjessä, niin olisi ollut helpompi elää. Viimeisessä heitossa sain aika hyvän tällin, mutta tuki luisti. Pitkät heitot ovat vielä edessäpäin.

Antti Ruuskanen kertoi olevansa aikataulussa tähdätessään Dohan MM-kisoihin, jotka järjestetään vasta myöhään syksyllä.

– Tässä on ollut kolme kilpailua, ja jokaisesta on tullut voitto ja päälle kahdeksankympin tuloksia. Kalevan Kisoissa ollaan varmaan parhaassa kunnossa alkukaudesta ja kuntohuipun pitää olla lokakuun puolella.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>