Pääkirjoitus (muokattu 2.7.2019) Juha Kivinen

Yksi mies kesän teki Pihtiputaan Keihäskarnevaaleilla

Kuinka paljon voi olla tapahtuman onnistuminen kiinni yhdestä miehestä. Euroopan mestari ja savolainen supliikkimies Antti Ruuskanen tuli vihdoin naapurista Pielavedeltä ottamaan ensimmäisen aikuisten sarjan voittonsa Pihtiputaan Keihäskarnevaaleille.

Karnevaaleilla oli Ruuskasen ansiosta ensi kerran viiteen vuoteen todellista vetovoimaa. Vuonna 2014 Tero Pitkämäki heitti yli 85 metriä, mutta sen jälkeen kovimmat kotimaiset huiput ovat jättäneet Pihtiputaan väliin muiden kisojen tai loukkaantumisten takia.

Ruuskasen mukanaolo näkyi heti yleisömäärässä. Nyt ei tarvinnut surra ammottavia aukkoja katsomossa, ja kun sääkin suosi hienosti, keihäskarnevaaleilla oli oikein mukava tunnelma.

Keihäänheiton kärki on kuitenkin kapea. Lähes 87 metrin heitolla kauden kärkituloksen omistava Oliver Helander ei saanut karnevaaleja mahtumaan kalenteriinsa eikä Tero Pitkämäki ole aloittanut kilpailukauttaan. Jos Ruuskanenkaan ei olisi päässyt paikalle, Pihtiputaalla olisi saatettu nähdä taas viime vuosien kaltaiset, vaisunlaiset kisat.

Naisten kilpailussa tuli toki kova tulos, mutta yli 65-metrisen heittänyt kiinalainen Liu Shiying jäi jo kielimuurinkin takia etäiseksi voittajaksi.

On mielenkiintoista nähdä, millaiset 50-vuotiskarnevaalit ensi vuonna järjestetään. Toivottavasti pitkän karnevaaliperinteen arvoiset.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>