Pääkirjoitus (muokattu 17.7.2019) Heikki Jämsén

Hotelli Pihtipudas avataan syksyllä Koto Hotellina

Asematien, Keskustien ja Tahkonpolun risteysalueella 29 vuotta toiminut Hotelli Pihtipudas on ehtinyt nähdä monta talouden suhdannetta. Sen rakentaminen aloitettiin vuonna 1989, aikana jolloin Pihtiputaan työttömyysaste oli vain 4,6 prosenttia ja rakennusalalla elettiin ylikuumentunutta tilannetta. Samaan aikaan Hotelli Pihtiputaan kanssa tehtiin valtion virastotaloa, Kultakeramiikkaa sekä uutta hammashoitolaa ja neuvolaa. Putaanportin Shellin työtkin olivat alkamassa. Kinnulassa käynnisteltiin uuden seurakuntatalon työmaata.

Tahti oli niin kiivasta, että vauhtia hillitsemään säädettiin rakennusvero. Täkäläiset hankkeet olivat sen verran pitkällä, että niiden toteuttamista vero ei viivyttänyt.

Hyvin aikaa kestänyt Hotelli Pihtipudas saa uuden alun, kun kiinteistön ostanut kolmen naisen energinen yrittäjäryhmä tekee rakennukselle perusteellisen kunnostuksen ja avaa ovet syksyllä Koto Hotelli Pihtipudas Oy:n nimellä.  Toimitusjohtajana on Pudasportin vaate- ja tekstiilipuolen vetäjä Kirsi Vesterinen ja muina osakkaina hänen sisarensa Sirpa Laitinen yhdessä puolisonsa Anneli Williamsin kanssa.

Keskellä kylää sijaitsevan hotellin avaaminen tekee hyvää Pihtiputaan palveluille. Menestymisodotuksille luo pohjaa se, että kolmikolla on vankka yritys- ja hallintoelämän tausta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>