Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Pete ja koru osa myönteisen kuntakuvan luomista

Pihtiputaalle voi antaa hyvillä mielin kiitoksen siitä, että kuntakuvaa on jo vuosikymmeniä osattu rakentaa myönteiseksi pienin askelin keinoilla, jotka lähtevät paikkakunnan ihmisistä, luonnosta, kylistä ja täällä omaksi tunnetuista vahvuuksista. Tuontitavaraa ei ole liiemmin ostettu, eikä rahalla brändäämiseen sorruttu.

Monen pihapiirin lipputangossa liehuu Pihtiputaan viiri. Kunta on uusinut kotisivunsa ja ainakin niiden etusivu on onnistunut. Silmiin avautuu droonilla ilmasta kuvattu video Putaanvirran ja Vanhan sillan maisemista. Se saa katsomaan tutuksi käynyttä lähiympäristöä uusin silmin. Videoon liitetty teksti maailman kaunein pysähdyspaikka ei tunnu yhtään päälleliimatulta.

Niemenharjun matkailukeskus houkuttelee yhä useamman pysähtymään. Samalla moni tutustuu taidolla harvennetun Niemenharjun sykähdyttävän kauniiseen järviluontoon. Palkitsevan retken tekisi vielä useampi, jos Nelostielle saataisiin harjun maisematiestä kertovat opasteet.

Tuorein kuntakuvan kiillottaja on myyntiin tullut hopeinen Pihtiputaan nimikkokoru. Sen saivat kaulaansa paikkakunnasta iloista, konstailematonta ja ihmisläheistä kuvaa jo neljännesvuosisadan levittänyt Pihtiputaan Mummo ja samoilla linjoilla kevyen musiikin estradeilla esiintyvä Pete Parkkonen, kylän oma poika.   

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>