Uutiset Juha Kivinen

Suomenselän opisto sai pitkästä aikaa omat tilat

Taidekoulu Jäpän avointen ovien päivän vieraat saivat hahmotella paperille, millainen on unelmien Kinnula. Mukana olivat muun muassa Suomenselän kansalaisopiston rehtori Marja Lehtonen (toinen vas.) ja kansalaisopiston taiteen perusopetuksen opettaja Heidi Pasanen (oik.).

Suomenselän kansalaisopisto on ollut ilman omia työskentelytiloja siitä asti, kun vanha kansakoulu siirtyi Kinnulan Kartanon käyttöön kaksitoista vuotta sitten.

Perjantaina pitkä odotus päättyi, kun kansalaisopisto pääsi siirtämään kangaspuut ja muutakin tavaraa Muholan Jalkapallokerhon kirpputorin käytössä olleisiin tiloihin Kinnuskeskuksessa. MJK:n kirppari muutti entiseen Sadun Sak-Sien huoneistoon samassa rakennuksessa.

Kansalaisopiston rehtori Marja Lehtonen kertoi, että opisto oli vähän näkymätön, kun omia tiloja ei ollut.

– Tartuimme heti tilaisuuteen, kun mahdollisuus tuli. Uskon, että tämä lisää opiston käyttöä. Tilat mahdollistavat paljon enemmän kuin koulu tai kunnanvirasto. Tästä tulee kuntalaisten käytössä oleva tila. Yhdistykset voivat pitää tilaisuuksia ja kokouksia. Ja jos tälle saisi myös jotakin pop-up käyttöä, esimerkiksi pieniä taideryhmiä ja tempauksia, Marja Lehtonen mietiskeli.

Ikkunassa on vuodenaikojen mukaan vaihtuva näyttely, josta saa vinkkiä siitä, mitä opistolle voi tulla tekemään. Keskiviikkoiset Ikis-luennot siirretään vuodenvaihteen jälkeen kunnantalolta Kinnuskeskukseen. Varsinkin terveysluennot ovat vetäneet hyvin väkeä. Ikäihmisten muistisairauksia käsitelleellä luennolla oli kaksikymmentä kuulijaa.

– Olisi ollut ikävää, jos liiketila olisi jäänyt kirpparin jälkeen tyhjilleen. Se ei antaisi kunnasta hyvää kuvaa. Tämä on valoisa, tuo keskustaan väriä ja on keskeisellä paikalla, Marja Lehtonen kiitteli.

Opiston tiloja voi käyttää tilauksesta. Sisään pääsee sähköisellä koodilla.

Uusien tilojen avajaisissa paljastettiin opiston taiteen perusopetuksen koulun nimi. Nimikilpailun voitti Eila Apajamies ehdotuksellaan Taidekoulu Jäppä. Taiteen perusopetusta opettaa hänen tyttärensä Heidi Pasanen, joka palasi perheineen Kinnulaan parinkymmenen vuoden jälkeen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>