Lukijalta (muokattu 15.4.2020) Lukijalta

Koronan varjossa

”Hän säät ja ilmat säätää ja aallot tainnuttaa”. Havukka-ahon ajattelijan mukaan tuli tuo Ylätuvan Ukko ilmastoavuksi ”välikäden” kautta ja nyt lyödään liinat kiinni ihmisten liikkumisen osalta.

Asiat hoituvat  ennalta arvaamattomalla tavalla. Olin ollut optimistinen monen muun ihmisen kanssa tuosta ilmastoasiasta, että se hoituu omalla painollaan, tavalla tai toisella, kuten tässä nyt näyttää ainakin osittain käyvän. Se tässä vaan on surullista, että monet joutuvat maksamaan hengellään rajat ylittävän viruksen edessä.

Kyllä tämä koronavirus pisti Suomen polvilleen. Mitä tästä opimme? Kuulun tähän hallituksen määrittelemään ikäryhmään, joten perästä kuuluu. Amerikan presidentti olisi valmis riskiryhmään kuuluvat heittämään susille talouden pelastamiseksi.

Tätä virusta ennen olimme maailmanlaajuisesti ilmastohysterian kourissa. Suomen hallitus oli etunenässä ajamassa ainakin meitä maalaisia eristyksiin polttoaineiden korotuksilla ja muilla terveyteen ja elinkeinoon vaikuttavien  asioiden hoidoilla.

Tuli tunne, että kaikki elämä pitäisi siirtää sinne kehäkolmosen sisäpuolelle, että voisi elää hallituksen edellyttämää elämää. Maaseutu tyhjäksi impivaaralaisista ja vain kaksi suurta asutuskeskittymää Etelä-Suomeen.

Mutta kuinkas sitten kävikään? Nyt Koronan pelossa suuri osa etelässä asuvista haluaisi pakoon  väljemmille vesille. Ruoho näyttääkin nyt vihreämmältä maaseudulla. ”Kyllä maalla on mukavaa.” 

Uskon, että maaseudun tyhjenneet asutustilat saavat vielä jossakin vaiheessa uutta elämää, kun kaupunkipakolaiset sankoin joukon rynnivät tänne maalle. Maan oman ruoan ja elintarvikkeiden tuotanto nousee arvoon arvaamattomaan.

Eihän valtiolla tule olemaan sellaisia kultaharkkoja eikä Aladdinin taikalamppua, jolla tämän nykyisen elämänmenon ja koronan jälkeisen ajan maksut ja tuet maksetaan. 

Toivottavasti  monelta jäisi tämän koronan opetuksen takia omaan napaan tuijottelu ja syyttely  vähempään ja keskittyisimme olennaiseen ja apua tarvitsevien auttamiseen.

Nykyaikana useat ihmiset ovat hirveän itsekeskeisiä, ”mulle kaikki heti”. Lehtien palstoille ja someen otetaan selfieitä omasta puolialastomasta kehosta ja kaikesta muusta hömpästä peukutuksen toivossa.

Luulen, että vuodenvaihteessa monessa suomalaisessa kodissa juodaan varpajaiskahveja viruksen kotikaranteenin kylkiäisenä. Sille asialle minäkin peukutan! Tsemppiä kaikille!

Toivottelee

Toini Saarensalmelta

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>