Pääkirjoitus Juha Kivinen

Huumeita voi ilmaantua jo minnepäin maata tahansa

Poliisi ilmoitti torstaina tutkivansa Muurasjärvellä henkirikosta, jossa on saanut surmansa paikkakuntalainen 54-vuotias mies. 43-vuotias kivijärveläinen mies vangittiin maanantaina taposta epäiltynä. Mies on myöntänyt aiheuttaneensa uhrin kuoleman.

Muurasjärvellä on liikkunut tapauksesta enemmänkin huhuja. Niiden perusteella jäljet johtaisivat epämääräistä elämää viettäneeseen ryhmään, alkoholin runsaaseen käyttöön ja jopa huumeisiin. Tyhjillään olleeseen taloon nähtiin pari vuotta sitten muuttavan väkeä muualta, ja menon kerrotaan olleen välillä hyvinkin levotonta. Se on huolestuttanut kyläläisiä ja varsinkin naapureita. Talon asukkaat ovat joutuneet aiemminkin tekemisiin virkavallan kanssa.

Huumeiden liittyminen henkirikokseen ei ole enää mikään yllätys edes suomalaisella maaseudulla. Huumeet ovat levinneet joka puolelle, ja vaikka tapauksia on toki harvemmassa pienissä kunnissa, lintukodoista ei voi enää juuri puhua. Pihtiputaalla ja Kinnulassakin on kirjattu jo vuosien ajan huumerikoksia poliisien tilastoihin.

Sivukylilläkään ei voi enää ihmetellä, kuinka täällä voi sattua jotakin tällaista. Jo muutama vuosi sitten Kojolasta löytyi huumeviljelmä. Huumeiden käyttäjiä on hakeutunut syrjäisemmille seuduille, koska siellä voi pysyä paremmin poissa valokeilasta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>