Päästä vedettyä (muokattu 10.11.2020) Krista Herranen

Pienen pölynimurin elämää

Koska minä ja kumppanini olemme molemmat työssäkäyviä aikuisia, meillä on viimeinkin kunnon tekosyy sille, että nurkat eivät aina kiillä puhtauttaan. Eiväthän kiireiset virkaihmiset nyt mitenkään kerkeä joka päivä moppi kourassa puunaamaan!

Päätimmepä sitten tämän seikan vuoksi hankkia robotti-imurin.

Eräs ystäväni käytti omasta vehkeestään Teletapeista tutun robottipölynimurin nimitystä Nuu-Nuu, jonka sitten nerokkuutensa vuoksi otimme itsekin käyttöön.

Alkukankeuksien jälkeen uusi perheenjäsenemme on ryhtynyt ahkerasti hommiin.

Harjakset vain viuhuvat, kun Nuu-Nuu liukuu pitkin permantoa siivoilemassa. Hän kiertää pöydän, lipaston ja tuolien jalat huolellisesti ympäri niin että mikään kohta ei jää vaille huomiota.

Toisinaan matonreunukset aiheuttavat haastetta, mutta kun ottaa vähän vauhtia niin kyllä vaikeudet voitetaan. Sen sijaan se, että juuri äsken sepposen selällään ollut ovi menee yhtäkkiä kiinni, aiheuttaa harmaita hiuksia.

Olin eräänä päivänä työhuoneessani hommissa, kun kuulin Nuu-Nuu-rukan törmäävän huoneen oveen uudelleen ja uudelleen. Tajusin, että oven yhtäkkinen kiinni meneminen oli niin hämmentävää, että pikkutyöläisen oli parempi mennä sillä erää tauolle.

Kun siivous on kyllin hyvin suoritettu, voi Nuu-Nuulle ilmoittaa talo-painiketta painamalla, että on aika mennä kotipesään. Erään kierroksen jälkeen kodinkone kulki oikeaan suuntaan, mutta kotokonnun lähellä hämmennys valtasi jälleen mielen ja imuri pyöri ympyrää yrittäen löytää oikeaa suuntaa.

Katselin tätä huolestuneena tovin, mutta viimein oikea suunta onneksi löytyi ja levon aika pääsi alkamaan.

Vaikka apuna onkin innokas kaveri, ei siivoamisen vaivasta silti pääse kokonaan eroon. Hujan hajan olevat tavarat täytyy siirtää ennen siivoushetkeä pois tieltä ja välillä lattia pitää puhdistaa vedelläkin. Tästä huolimatta asumuksemme siisteystaso on noussut selkeästi Nuu-Nuun saapumisen jälkeen.

Elämäämme siis helpottavat nykyisin monenlaiset masiinat antaen arkeemme lisäaikaa.

Eivät nuo kodinkoneet kuitenkaan ihan täydellisiä ole omissakaan tehtävissään. Välillä täytyy kaivella siivouskomerosta myös se perinteinen imuri, kun maton päälle on jäänyt roskia Nuu-Nuun kierroksen jälkeen.

Kaikkeen eivät robotit kuitenkaan kykene. Vielä. Onneksi.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>