Uutiset Juha Kivinen

KotMiehistä Kinnulan Vuoden yrittäjä

Jussi Vasalampi on toiminut yrittäjänä kymmenen vuoden ajan.

Vuoden yrittäjäksi Kinnulassa valitun rakennusalan yrityksen KotMiehet Oy:n yrittäjä Jussi Vasalampi korostaa, että terve kilpailu on kaikkien etu.

– Kilpailemme joistakin hommista, mutta kaikille on riittänyt töitä tällä alueella. Pienellä paikkakunnalla pitää toimia kaikkien kanssa, ja voimme olla jopa yhteistyökumppaneita. RakSiksen porukka on tavallaan meidän kilpailijoita, mutta kyllä minä sieltä tavaraa ostan ja homma toimii ihan hyvin.

– Teen yhteistyötä monienkin yrittäjien kanssa. Tehdään miesvaihtoa, kun toisella on pulaa miehistä ja toisella on vähemmän töitä, Vasalampi kertoo.

Rakennuspalvelu T. Moisio Muurasjärveltä on yksi yhteistyökumppaneista. Jussi Vasalampi hoiti laatoitustyöt Moision avuksi Koto Hotelli Pihtiputaan hotellityömaalla.

KotMiesten työmaat ovat lähikunnissa sadan kilometrin säteellä ajatuksella ”yöksi kotiin” Lestijärvellä, Kivijärvellä, Pihtiputaalla ja Keiteleellä. Remonttien lisäksi ohjelmassa on ollut myös joitakin uudiskohteita. Lestijärvelle on tulossa omakotitalo ja Kivijärvellä alkaa tällä viikolla talon laajennus.

– Jonkin verran tehdään talotehtaille Designtalolle ja Sievitalolle alihankintana sisustustöitä, laatoitusta ja listoitusta. Korona-aikana työt ovat lisääntyneet, ja nyt joutuu välillä myymään jo ei-oota, kun ei vain kerkiä, eikä saa työntekijöitäkään, joita voisi palkata lisää.

– Voisi sanoa, että on osittain pulaa ammattimiehistä, ja kuulostaa siltä, että kaikilla kollegoilla on sama juttu. Tämä ala menee välillä sykleissä. Viime vuodenvaihteessa oli taas todella hiljaista. Välillä jouduttiin olemaan lomalla muutama viikko.

KotMiehillä on kaksi pitkäaikaista työntekijää, kinnulalaiset Arto Kinnunen ja Timo Lindholm. Lisäksi yritys on työllistänyt kesätyöntekijöitä ja satunnaisilla pätkillä on ollut muitakin töissä.

Jussi Vasalampi työskenteli seitsemän vuotta remonttifirmassa Jyväskylässä, jossa hän teki sisäremonttia ja laatoitustöitä. Kun perhe muutti takaisin Kinnulaan vuonna 2011, syntyi toiminimi Rakennuspalvelu Jussi Vasalampi.

 – Kun homma rupesi kasvamaan, vaihdoin osakeyhtiöksi vuonna 2016 ja totesin että yrityksen nimi on pitkä. Pitää keksiä jotain muuta. Osa kaupunkilaisista kirjoittaa nimen Kotimiehiksi, ja se pitää aina korjata, Vasalampi naurahtaa.

Yritys on opittu tuntemaan kymmenen vuoden aikana, ja matkan varrelle on sattunut jo paljon asiakkaita, joille tehdään jo toista remonttia. Myös puskaradio toimii, ja esimerkiksi meneillään olevan olohuoneen ja keittiön remontti Lestijärvellä tuli sitä kautta, että edellinen asiakas oli suositellut yritystä tutulle.

Vuosi sitten valmistui Lestijärventielle Vasalampien talon viereen halli, jossa on KotMiesten toimitilat. Hiljattain yritykselle perustettiin aputoiminimi Olkikukka, jonka puitteissa Anna Vasalampi tekee tilauskukkasidontaa. Hän alkaa opiskella floristiikkaa tammikuussa. Kukkasidonnalle tuli tarvetta Kinnulassa, kun Mari Muhonen ei enää jatkanut sitä Parlamentissa.

Jussi Vasalampi tuumaa, ettei hänellä ole ollut palkkatöihin kaipuuta.

– Yrittäminen on tietynlainen elämäntapa. Se tuo omat haasteensa esimerkiksi urakkalaskentaan, kun tällä alueella pitää tehdä monenlaista. Ei riitä, jos tehtäisiin pelkkää kylpyhuonetta, koska sitten pitäisi laajentaa reviiriä aika lailla, mutta on se omalla tavallaan tämän jutun suolakin, kun ei pääse leipääntymään.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>