Kinnula, nuoret Ylläpito

Amazing KineRace sai nuoriin vauhtia

Ensimmäistä kertaa järjestetty Amazing KineRace houkutteli kisaamaan neljä joukkuetta. Nuorille suunnatussa kilpailussa oli rasteja ympäri Kinnulan kirkonkylää.

Rastien väliset matkat sai taittaa haluamallaan tavalla. Osa porukasta liikkui aluksi kävellen, mutta vaihtoi sitten pyöriin kuten toiset. Vanhimmat osallistujat turvautuivat loppuvaiheessa autoon.

Nopeus rastien välillä ei ollut oleellista, vaan itse rasteilla joko otettiin aikaa tai laskettiin pisteitä, mikä vaikutti kilpailun lopputulokseen.

Päivän aikana nuoret saivat suorittaa monenlaisia tehtäviä. Rasteilla testattiin Kinnula-tietämystä, sanojen tulkintakykyä, puiden tunnistusta, frisbee-golf -taitoja, tulen sammutusnopeutta sekä näppäryyttä kaatamalla vesipulloja sukkahousujen ja painon avulla.

Turkka ja Merita Hietapakan sekä Inka Lindholmin muodostama joukkue oli nimeltään Vincitores.

— Se on italiaa ja tarkoittaa voittajia. Me lähdettiin tosi itsevarmalla mielellä tähän kisaan, Merita Hietapakka nauroi.

Viimeisellä rastilla Lukkarinrannassa tehtävänä oli noutaa tulitikut järvellä olleen vesilelun luota, tehdä nuotio, sulattaa suklaalevy ja vatkata kerma kakkua varten mahdollisimman nopeasti.

Kakkurastilla kisan vei ihan uudelle tasolle Työukkojen rinkeliunelma.

— Tuossa on rohkea muotoilu. Arvostan kyllä sitä, kehui Amazing KineRacen suunnitellut 4H:n toiminnanjohtaja Marja Suominen.

Ensimmäisen Amazing KineRacen voiton vei joukkue Vincitores. Nimeä ei siis oltu valittu lainkaan väärin. Kilpailun tulos ei kuitenkaan ollut millään tavalla itsestäänselvä.

— Työukot saivat voittajajoukkueen kanssa samat pisteet, jolloin Vincitoresin asuvalinta ratkaisi. Kisassa asu oli vapaa, mutta panostuksesta pukeutumiseen oli luvattu mahdollisesti lisäpisteitä. Vincitores-joukkue oli pukeutunut urheilutamineisiin ja heillä oli kultamitalit kaulassa, Suominen perusteli.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>