Uutiset Juha Kivinen

Uusi Pihtiputaan Mummo keihäsjättien kultatuolissa

Uuden Pihtiputaan Mummon julkistamistamistilaisuudesta tuli tavallista jännittävämpi, sillä mummoa ei löytynyt mistään, kun hänet kuulutettiin lavalle! Keihäskoululaisetkin alkoivat jo kuorossa huutaa mummoa paikalle, ja lopulta odotus palkittiin.

Kahdeksas Pihtiputaan Mummo Aune Turunen saapui paikalle komeasti kultatuolissa. Kantajina olivat Pihtiputaan Keihäskarnevaalien järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Kimmo Kinnunen ja keihäskoulun rehtori Matti Närhi.

Pihtiputaan Mummo ry luovutti ensi kertaa mummon valinnan LC Pihtipudas Emmeille. Klubi teki valinnan kuntalaisten ehdottamien nimien joukosta.

Aune Turunen (71) on maatilan emäntä Rönnyn Salokankaalta. Uusi mummo on varmasti pätevä virkaansa, sillä hänellä on miehensä Einon kanssa neljä lasta, neljätoista lapsenlasta ja kaksi lapsenlapsenlasta.

Aune Turunen on tullut tunnetuksi myös hoivatyössä. Hän on ahkera ryytimaan kuokkija. Mummon harrastuksiin kuuluvat käsityöt ja liikunta, kuten hiihto ja pyöräily, ja hän on suuri musiikin ystävä.

Merja Väinämö-Paananen LC Emmeistä kysyi heti tunnelmia uudelta mummolta.

— Ensimmäinen ajatus oli, että mitähän siitä tulee! Uni ei tahtonut tulla, kun minulle soitettiin. Kerkisin lukea kirjaa jo pitkälle, ja kun rupesin jatkamaan seuraavana iltana, mitään en muistanut siitä alusta. Niin sekaisin sitä oli, Aune Turunen nauroi.

Hän jatkoi, että valinta on iloinen asia ja suuri kunnia.

— Kovasti olen tukeutunut entisten mummojen hienoihin ajatuksiin ja siihen, mitä mummo on ajatuksena ollut. Haluaisin olla kaikkien mummo: puttaalaisten, lomalaisten ja nyt erityisesti tämän keihäsväen.

Aune Turunen myhäili saaneensa kultatuolissa semmoista kyytiä, että sitä ei moni mummo saa.

— Pieni varoituksen sana niille, jotka minua toivottavasti vasta pitkän ajan päästä hoitavat, että tätä tietoa kerrotaan! Kun minä saan sen jutun loppuun, kuinka minua silloin kannettiin, niin se on vaarassa alkaa uudestaan.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>