Uutiset Heikki Jämsén

Volga kääntää katseet ja houkuttelee tuntemattomatkin juttusille

Autoilu on muuttunut helpoksi ja automerkit toisiaan muistuttaviksi. Vaikka Pihtiputaan K-marketin piha on autoja täynnä, vain yksi kiinnostaa. Parkkiruutuun pysäköity vanha Volga saa katsojat kaivamaan kännykkäkameransa esiin, tuntemattomat kyselemään autosta ja ikämiehet muistelemaan menneitä.

Volgan omistajaksi paljastuu Liitonmäen Yrjönpurolla asuva Jouni Hämäläinen. Kun hän käynnistää Volgansa vuodelta 1956 pitemmän tauon jälkeen, ensimmäinen toimi on avata konepelti ja tarkistaa öljyt.

— Tässä on omat rituaalinsa, Jouni sanoo.

Moottori jyrähtää käyntiin ensi yrittämällä.

Jouni Hämäläisen Volga on palvellut ensimmäiset vuotensa pääkaupungissa poliisiautona. Alkuperäinen väri oli tummansininen.

Helsingistä auto kulkeutui Riihimäelle keskusvankilan sisäiseen käyttöön. Kolmas sijoituspaikka oli Kangasalan automuseo. Jouni osti Volgan internetin kautta Tampereelta.

Jouni Hämäläisellä on museoautoksi rekisteröityyn Volgaansa lämmin suhde. Autolla ajetaan vain kesällä, kuivalla kelillä.

Museoautolla voi ajaa 30 päivänä vuodessa.

— Kylläpä ne ajot siihen rajoittuvat. Polttoainekulut ovat aikamoiset ja kyse on vanhasta autosta. Huollon tarve on iso ja varaosat tarpeen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>