Uutiset Heikki Jämsén

Suuttumus Silkkiperäntien yksityistämisestä ei laannu

Kinnulan Jäpänrannan asukkaat eivät ole vieläkään sulattaneet kunnan ja Ely-keskuksen vuonna 2010 tekemää sopimusta, jolla Silkkiperäntien alkuosa kylältä Köyhänmäelle asti korjattiin ja päällystettiin ja taajama-alueen ulkopuolelle jäävä loppuosa muutettiin yksityistieksi kunnostuksen jälkeen.

Kyläläisiä suututtaa myös se, että tarkoitus oli menetellä Jääjoentien kanssa samalla tavalla.
Jääjoentietä ei ole kuitenkaan yksityistetty kyläläisten vastustuksen vuoksi.

— Meitä ei asiassa kuunneltu. Me keräsimme nimiä ja vastustimme hanketta, mutta meidän valituksemme taisi mennä roskapönttöön, tiemaksuihin kyllästynyt Raili Linna sanoo.

Ensin oli tarkoitus, että koko Silkkiperäntie oli tarkoitus kunnostaa ja ottaa kunnan tieksi, mutta hanke ei mennyt läpi, vaan päädyttiin nykyiseen ratkaisuun.

Jäpänrannan asukkaat pitävät yllä kolmea yksityistietä: Silkkiperäntietä, Jäpänrannantietä ja Remelintietä, jonka nimi on muuttumassa Koirajärventieksi.

Sen verran kunta on tullut asiassa vastaan, että Silkkiperäntien 2,5 kilometrin pituista yksityistien osuutta avustetaan tänä vuonna 700 eurolla. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen.

Raili Linna maksaa Silkkiperäntiestä yksikkömaksuja vähän toistasataa euroa.

— Naapurilla ei ole edes autoa. Hän ajaa pyörällä kylälle ja joutuu siitä huolimatta maksamaan saman verran, Raili Linna harmittelee.

Raili Linna ja muut Jäpänrannan asukkaat pitävät tiejärjestelyä vääränä.

— Tämä ei ole missään nimessä oikeudenmukaista, teknisessä lautakunnassa istuva Aulis Tenhunen sanoo.
Kyläläisten mielestä Silkkiperäntien pitäisi olla koko pituudeltaan yleinen tie, koska tietä käyttävät yleisesti kinnulalaiset ja esimerkiksi Koirasalmeen menevät matkailijat.

— Kesäisin ja metsästys- ja kalastusaikana liikenne on jatkuvaa, kyläläiset sanovat.

— On tätä ihmetelty muuallakin ja meille on sanottu, että miten voi olla mahdollista, että näin on voitu menetellä.

— Tuntuu kuin meidät olisi myyty samassa kaupassa, jolla Silkkiperäntien alkupää saatiin kuntoon.

Raili Linna teki jo vuonna 2009 valtuustoaloitteen Silkkiperäntien kunnostamisesta ja päällystämisestä koko matkaltaan. Aloite ei tuottanut tulosta.

Tekninen lautakunta käsitteli viime heinäkuussa tiehoitokunnan aloitetta, jossa toivotaan kunnan osallistuvan tienhoidon kustannuksiin.

Tekninen lautakunta antoi aloitteen tiedoksi kunnanhallitukselle, mutta sitä ei ole vielä käsitelty. Samalla lautakunta päätti, että kunta ei voi yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan lisätä Silkkiperän yksityistien avustusosuutta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>