Uutiset Juha Kivinen

Lassin kotileipomo nousi nopeasti suosioon

Voiko paakari saada enää parempaa suositusta leivonnaisilleen kuin oli tämä Facebookiin lähetetty viesti: ”Oli muuten ihan törkeen hyvää kakkua!”

Kiitosten kohteena oli 13-vuotias Lassi Hakonen. Hän on aloittanut kotonaan Kärväskylällä kotileipomo TiraMisun. Se on 4H-yritys, joiden tarkoituksena on auttaa nuoria kokeilemaan yritystoimintaa harrastuksena.

— Ajattelin perustaa kotileipomon, koska halusin omaa rahaa ja tykkään leipomisesta. Jonkin verran on jo rahaa tullut. Olen ostanut niillä piirakkavuokaa ja semmoista. Ei vielä muuta. Kyllä sen sitten tietää, kun rahaa on tarpeeksi, mitä voisi tarvita, Lassi tuumaa.

Lassi on saanut leipojan taitonsa verenperintönä. Hänen mummonsa Aire Vesterisen ruisleivät olivat tunnetusti maukkaita.

Lassi pani TiraMisun pystyyn heti täytettyään 13 vuotta, joka on 4H-yrityksen perustamiseen vaadittava alaikäraja. Pihtiputaan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Asta Paananen auttoi Lassia alkujärjestelyissä. 4H-yrityksessä saa olla myyntiä enintään 7 000 euron edestä vuodessa.

Lassi vakuuttaa, ettei yritys haittaa koulua. Hän on tiedottanut leipomostaan Facebookin kautta, ja sana on levinnyt nopeasti. Kakkuja, mokkapaloja sekä marjaisia ja suolaisia piirakoita on mennyt kivasti. Lassi on opetellut tekemään myös voileipäkakkuja. Kotona on kasa keittokirjoja ja nettiohjeistakin on apua.

— En ole laskenut, paljonko on ollut asiakkaita.

Sen verran, että olen päässyt vähän tuotolle. Juhliin on mennyt kakkuja ja lakkiaisiinkiin tuli tilaus. Munkkeja tilattiin vapun aikaan. Niitä meni lähes kolmesataa. Tehtiin munkit yhdessä päivässä. Äidin veljen vaimon oli auttamassa, kun hän osaa tehdä munkkeja.

Lassin leipomolla on kotiinkuljetus Pihtiputaan alueella, mutta moni hakee myös itse tilaukset Lassin kotoa Pahasuontieltä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>