Pääkirjoitus Heikki Jämsén

Pihtiputaan lukion partiolinjasta tuli menestys

Pihtiputaan lukio nauttii tilanteesta, josta harva maaseutulukio haaveilee. Lukiossa aloitti torstaina lukuvuotensa 111 opiskelijaa, viisi enemmän kuin vuosi sitten. Lukio-opetus näyttää paikkakunnalla turvatulta, sillä Pihtiputaan lukio sijoittuu pohjoisessa Keski-Suomessa oppilasmäärältään kakkoseksi Äänekosken lukion jälkeen.

Pihtiputaan lukio on aina kuulunut edelläkävijöiden joukkoon. Jo edellisen rehtorin, äskettäin edesmenneen Ilpo Kekkosen aikana lukio erottautui muista avoimuudellaan kokeiluille ja opiskelumenetelmien kehittämiselle. Pentti Räisäsen pitkällä uralla lukio on säilyttänyt vahvan asemansa oman kunnan nuorten opiskelupaikkana. Samalla se on onnistunut synnyttämään erikoislinjoja, joiden vetovoima ulottuu kasvukeskuksiin pääkaupunkiseutua myöten.

Todellinen täysosuma on ollut partio- ja johtajalinja. Se nousi kolmessa vuodessa lukion suosituimmaksi linjaksi ohi lentopallolinjan. Partiotaitoja ja johtamista opiskelee 28 nuorta, heistä 19 on uusia. Lentopallolinjan 19 opiskelijasta uusia on seitsemän. Hiihto- ja heittolinjaa käy kumpaakin kuusi nuorta. Pihtiputaan menestyvä lukio vahvistaa oletuksen, että ennakkoluulottomalla ideoinnilla, hyvällä suunnittelulla ja tehokkaalla markkinoinnilla voidaan maaseudullekin rakentaa palveluja, joiden kysyntä yllättää iloisesti.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>