Uutiset Juha Kivinen

”Vanhan Nesteen” uuteen elämään vauhtia Rompepäiviltä

Yrittäjä Antti Paananen (vas.) kävi katsomassa vanhojen rompepäiväkonkarien huulenheittoa. Tarmo Niemelä lahjoitti Seppo Haloselle henkselit, jotta hänen housunsa pysyvät paremmin ylhäällä.

Legendaarisen Nesteen parlamentin istunnot voivat jatkua ennen pitkää Pihtiputaalla vanhassa tutussa paikassa Asematien ja Savelantien kulmassa. Liikennöitsijänä tunnettu Paanasen yrittäjäperhe osti Fixus-huoltamoksi muutetun paikan Kolehmaisen veljeksiltä, ja nyt yrittäjä Antti Paananen lupaa paluuta juurille.

– Pikkuisen ehkä palataan Variksen Mikon jalanjäljille. Palautetaan toimintoja vähän samanlaisiksi mitä Mikolla oli. Palveluissa on auton korjausta ja huoltoa niin kuin Kolehmaisillakin, mutta sen lisäksi tulee pikkuinen kahvio ja ravintola, jossa on ehkä vähän eksoottisempaa evästä. Sitten on varaosamyyntiä, ja jos saataisiin vielä polttoaineen myyntikin tähän, Paananen suunnittelee.

Ravintolasta vastaa Antti Paanasen vaimo Chanaphat Paananen. Rakennuksen nurkalla on aloitettu laajennustöitä, koska ravintolassa tarvitaan lisää tilaa keittiölle. Antti Paananen ei osaa vielä sanoa, milloin ravintola on valmis.

– Kaikki sitä kysyvät, mutta olen sanonut, että mennään rauhallisesti. Tämä aikakin on vähän tämmöinen, että ei pysty lyömään urkuja auki. Täytyy olla varovainen.

Autohuoltoa Paanaset ovat jo aloitelleet. Autojen pesuautomaatti on toistaiseksi remontissa.

Pihtiputaalaiset pääsivät onnittelemaan uusia yrittäjiä huoltamon pihalla järjestetyillä Rompepäivillä. Paanaset ovat järjestäneet tallillaan huutokauppoja pari-kolme kertaa vuodessa kolmen vuoden ajan. Uudessa paikassa he päättivät panna hommaa vielä isommalleen.

Antti Paananen kertoi, että hänellä on eri puolilla maata hyvät taustajoukot, joilla on kokemusta rompepäivistä. Hän kuunteli myös hyviä vinkkejä aikoinaan Pihtiputaalla rompepäiviä järjestäneeltä Markku Jääskeläiseltä.

Koronarajoitukset lopettivat rompepäivätkin koko kevääksi, joten myyjillä ja ostajilla on ollut nyt taas paljon valinnanvaraa, kun niitä on siirretty kesälle. Pihtiputaalle tuli kauppiaita aina Inarista saakka.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>