Päästä vedettyä Juha Kivinen

Kuningaspeliä kesäyössä

Lomalta pitäisi palata töihin virkistyneenä, mutta nyt pääsi käymään niin hassusti, että raahustin maanantaina työpöytäni ääreen silmät ristissä. Syynä oli mikäs muukaan kuin kuningas jalkapallo.

Pääsin nukkumaan vasta kello kahdelta yöllä, sillä Costa Rica ja Kreikka tarjosivat MM-kisaviihdettä koko rahan edestä aina rankkarikisaan asti.

Kisat ovat Brasiliassa, joten aikaero on suomalaiselle futishullulle pieni, mutta ei suinkaan voittamaton este. Olen aika sinnikkäästi jaksanut katsoa yöpelejäkin, sillä tarjonta on ollut aivan huikeaa. MM-futiksessa on nähty viihdyttävintä maali-iloittelua yli 50 vuoteen.

Siksi toisekseen olen ajatellut, että antaa mennä nyt vaan. Nimittäin aikaeroturnaukset eivät ehkä enää jatkossa haittaa työpäivieni suunnittelua, ellei eläkeikää nosteta takaisin 65:een tai vielä ylemmäs. Ja voivathan ne nostaakin. Ans kattoo ny.

Jalkapallon MM-futishan järjestetään vain joka neljäs vuosi, mikä on hienoa. Juuri siksi se on maailman seuratuin urheilutapahtuma, koska sitä joutuu odottamaan pitkään vesi kielellä, toisin kuin joka hiivatin vuosi tahkottavaa MM-lätkää.

Ja koska kisojen isännyyttä on kierrätettävä tasapuolisesti eri puolilla maapalloa, Brasilian jälkeen palataan Suomen vinkkelistä katsottuna mukaviin aikatauluihin.

Neljän vuoden päästä MM-palloa potkitaan Venäjällä, jossa yksi ottelupaikkakunta on jopa ihan meidän nurkillamme Pietarissa. Etelä-Karjalassa kuulemma jo hierotaan käsiä kisaturistivyöryn toivossa.

Mutta siitä neljä vuotta eteenpäin onkin odottamassa kirjaimellisesti kuuma peruna, kun kisat pitäisi järjestää Qatarissa. Siellä ei ole aikaerosta haittaa, mutta olosuhteet ovat kuin huonosti lämmitetyssä saunassa. Pahimmillaan lämpömittarin lukema alkaa nelosella.

Vuoteen 2022 on kuitenkin niin pitkä aika, että kisat saattavat olla aivan muualla kuin Arabian niemimaalla. Kisojen anomiseen tuntuu liittyvän sen verran törkeää kähmintää ja lahjontaa, että niiden siirtäminen muualle voisi olla lähellä, ja melkoisena kelmien kerhona tunnettu kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA joutuisi kerrankin nöyrtymään.

Ratkaisuksi helleongelmaan on jopa väläytetty ajankohdan siirtoa marras-joulukuulle. Vastustan sitä jyrkästi. Jalkapallon MM-kisat kuuluvat ehdottomasti valoisien kesäiltojen viihteeksi. Tuntuisi älyttömältä katsella tuntikausia pelejä pimeänä vuodenaikana joulunalushössötyksen keskellä.

FIFA ei ole vielä valinnut vuoden 2026 kisaisäntää. Jos kisat menevät silloin jälleen rapakon taakse ja olenkin yllättäen vielä töissä, täytyy ruveta todella hyvissä ajoin juonimaan loma-aikoja, ettei tarvitse taas kirjoittaa pakinaa puolinukuksissa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>