Urheilu Juha Kivinen

Tuiskun kaksi SM-kultaa oli historiallinen saavutus

Pihtiputaan Tuiskun yleisurheilujaostolla menee lujaa. Huiman 50 piirinmestaruusmitalin saaliin jälkeen Tuiskun nuoret voittivat kaksi Suomen mestaruutta ja lauantaina tuli vielä ensimmäinen Suomen Urheiluliiton Seuracupin voitto.

Joonatan Kemppainen (15) hyppäsi Raaseporin SM-kisoissa kultaa seipäässä ja Lassi Hakonen (14) juoksi Suomen mestariksi 100 metrillä Tuiskun puheenjohtaja Timo Kemppainen ei muista, että seura olisi saanut yhtä aikaa kahta yleisurheilun Suomen mestaruutta vuosikymmeniin.

Lisäksi Lassi Hakonen hyppäsi hopealle korkeudessa ja Joonatan Kemppainen sai hopeaa Toni Haapapuron kanssa kuulan parikisassa. Vielä viime vuonna kumpikaan ei päässyt SM-kisojen kuulassa kahdeksan parhaan joukkoon ja nyt molemmat olivat siellä.

Joonatan Kemppainen on kaksinkertainen Suomen mestari. Hän voitti seipään SM-kultaa jo vuosi sitten. Joonatan paransi Raaseporissa ennätystään 15 sentillä tulokseen 395.

— Pari kertaa kokeilin neljästä metristä ja se oli aika lähellä. Lähdin tavallaan toisena kilpailuun, koska minulla oli toiseksi paras tilastotulos. Voitto tuli helpommalla kuin odotin. Toiseksi tullut jäi reilut 20 senttiä ennätyksestään. Hän oli ensi kertaa SM-kisoissa ja oli alkanut hypätä seivästä vasta tänä vuonna.

Joonatanilla on vielä tälle vuodelle tavoitteena ylittää neljä metriä, mikä tietäisi roimaa 50 sentin parannusta viime kauteen.

Lassi Hakosen Suomen mestaruus ja hopea olivat todellinen jymypaukku, sillä Lassi aloitti yleisurheiluharjoitukset vasta viime vuonna. Opettaja Timo Paukku houkutteli hänet valtakunnallisiin koulujen Hese-kisoihin ja menestys siellä sai Lassin innostumaan yleisurheilusta.

— En olisi osannut odottaa, että Suomen mestaruus tulee heti. Oli se aika mahtavaa. Ei siellä kerinnyt jännittää.

Lassi Hakosen voittoaika SM-kisoissa oli 11,83. Kehitys on ollut ripeää, sillä alkukaudesta Lassi juoksi 12.30:n pintaan. Korkeutta hän hyppäsi Raaseporissa 167. Ennätys parani kahdella sentillä.

— Korkeuskisoja ei ole enää tänä vuonna, mutta tarkoitus olisi saada satasen aikaa paremmaksi. Olen treenannut itsekseni, mutta nyt SM-mitalin takia hommasin kunnollisen pikajuoksuvalmentajan Jyväskylän Kenttäurheilijoiden porukoista. Tavoitteena on pysyä ikäluokan kärjessä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>